Vihdoinkin sain sitten tämän osan kuvattua. Enpäs sitten kovasti aio jaaritella, ja päästänkin teidät lukemaan uutta osaa.

 

"Blake", Helle sanoi aamulla heti nähtyään miehensä.

 

"Niin, rakas?"

 

"Tuota...." Helle änkytti. Hän pelkäsi miehensä reaktiota, kun kertoisi Blakelle hänen äidistään. "Eilen sun ja äitisi työpaikalla tapahtui kuvauksissa sellanen onnettomuus.. Ja se vei yhden ihmisen hengen..." Helle sanoi varoen.

 

Blake käänsi päänsä pois. Hän pidetteli kyyneleitä, sillä ei halunnut itkeä vaimonsa edessä. Mutta ei hän olisi varmaankaan kyennytkään itkemään, niin sokissa mies oli.

 

Helle halasi miestään, sillä hän halusi lohduttaa häntä. Helle ilmaisi eleellään sitä, että Helle pysyy miehensä rinnalla vaikka mitä kävisi.

 

He kävivät pystyttämässä hautuumaalle uuden hautakiven, Blaken äidille, Carabellelle suunnattuna. Hellen lähtiessä sisälle, Blake jäi vielä suremaan hautakiven viereen. Hänelle vielä tulisi ikävä äitiään.

 

Xena ja Faris eivät olleet tietoisia heidän isoäitinsä poismenosta.

 

Lapsille ostettiin uusi lelulaatikko, jotta edes jollakin perheenjäsenellä olisi hauskaa, eikä elämä olisi nyt pelkkää suremista.

 

Xena päätti heti tutkia uutta lelulaatikkoa.

 

Ja nähtävästi Xena päätti suorittaa tutkimisen sisällä lelulaatikossa. Siellä tyttö tykkäsi viettää parikin tuntia leikkien leluilla.

 

Fariskin halusi kokeilla lelulaatikkoa sisältä. Ja se onnistuikin, kun Xena keskittyi soittamaan ksylofonilla, eikä huomannut lelulaatikon valtausta.

 

Lapset tykkäsivät kiikuttaa lelulaatikon sisällön portin eteen. Hovimestari tai joku vanhemmista siivosi portin edustan ja veivät sitten lelut takaisin laatikkoon, mutta pian ne sieltä kulkeutuivat takaisin ulos.

 

Unelma säikähti Carabellen kuolemaa ja tontilla vaeltavia haamuja todella pahasti.

 

Sen takia Unelma soitti pian muuttofirmaan, joka kävi hakemassa Unelman tavarat ja veivät ne uudelle talolle.

 

Blake oli oppinut meditoinnin jalon taidon ollessaan työmatkalla Kiinassa. Hän puhdistikin mielensä takapihalla illan piemetessä.

 

Iisakki suri perheestä ehkä eniten Carabellen, rakkaan vaimonsa, kuolemaa.

 

Iisakki löysi lopulta ilonaiheensa takapihalla olevasta uima-altaasta.

 

Yht'äkkiä Iisakin yrittäessä uida tikapuiden luo, jotta pääsisi käymään vessassa, hän upposi veden alle.

 

Iisakki ei päässyt enään pois vedestä ja ilmakin loppui.

 

Iisakki koki pyristelyn ja räpiköinnin turhaksi ja voimien loppuessa hän antoi itsensä vajota altaan pohjalle.

 

Hovimestari sukelsi Iisakin ruumiin, mutta häntä ei saatu enään elvytettyä, joten Viikatemies tuli, vei Iisakin hengen ja jätti tilalle hautuukiven, jossa oli Iisakin nimi, syntymäpäivä ja kuolinpäivä.

 

Perheen hautuumaatakin jouduttiin suurentamaan, sillä mistä sitä koskaan tietää, milloin seuraava perheenjäsen kuolee.

 

Blaken kuullessa isänsäkin kuolleen mies murtui täysin.

 

Blakella sai töistä oksennustaudin ja vessassa saatiin rampata jatkuvasti.

 

Blake otti töistä pari päivä vapaata, ollakseen kotona mm. lapsien kanssa ja suretakseen rauhassa. Osakseen myös oksennustaudin takia, mutta se ei ollut ns. pääsyy vapaalle. Mutta pomolle hän mainitsi myös oksennustaudista, jotta vielä varmemmin vapaata ilmeni.

 

Illalla vietettiin Xenan synttäreitä. Neidin viimeiset askeleet pikkuisena taaperona.

 

Tässä sitten Xena pikku muodonmuutoksen jälkeen. Mielestäni Xenasta tuli todella suloinen pieni koululainen.

 

Helle ja Blakekin viettivät aikaa yhdessä. Tosin makuuhuoneen puolella. On arvattavissa, mitä tämän kuvan jälkeen tapahtui. Vai onko joku eri mieltä?

 

Hellellä ilmeni pian aamupahoinvointia ja samaan aikaan mahaa tyhjentäessään joku soitti Hellelle. Eipä tuo kerennyt vastaamaan, mutta toivotaan ettei se ollut mitään kovin tärkeää.

 

Sitten seuraavana vietetiin Kodan synttäreitä.

 

Tässä nuorukainen muodonmuutoksen jälkeen. Komea hänestäkin tuli.

 

Hellen maha-asukki ilmoitti itsestään eräänä iltana. Perhe kasvaisi ainakin yhdellä.

 

Seuraavaksi Blaken oli vanhettava nuoren aikuisen roolista aikuiseksi. Melkein sama asiahan tuokin on, mutta aikuisuudessa seuraava ikävaihe on sitten vanhus.

 

Eikä Blakekaan muuttunut mitenkään erikoisesti.

 

Gitte Levulalle annettiin potkut, sillä Gitte ei hoitanut töitään kunnolla ja hän oli jatkuvasti nukkumassa. Ainoa hyvä asia oli se, että Gitte putsasi ainakin yleensä vessat ja suihkut.

 

Hellen raskaus oli edennyt jo melkein loppusuoralle. Tosin synnytys ei ollut vielä lähellä ja hän tunsi supistuksia mahassaan eräänä aamuna.

 

Supistusten loputtua Helle meni alakertaan katsomaan kirjasta aiheeseen syytä. Kirjassa ei ollut asiasta mitään ja Helle ajatteli ettei se ole mitään sen vakavempaa. Ihan normaalia siis raskauden loppusuoralle.

 

Seuraavana päivänä tuli uuden supistukset. Tällä kertaa lapsivesikin valui pitkin hellen jalkoja.

 

Helle huomasi synnyttäessään poikalapsen, ettei tämä hengittänyt.

 

Hän hätääntyi niin paljon, että yritti monin keinoin saada lapsen hengittämään.

 

Lopulta Helle käski Kodan tilata taksin ja he lähtivät sairaalaan lapsen kanssa. Lapsi syntyi keskosena eikä valitettavasti selvinnyt. Helle jätti lapsen ruumiin sairaalalle, sillä hän ei halunnut muistaa asiaa, eikä hankkinut pojalle edes hautakiveä. Sairaalassa kerrottiin myös aikaisempien supistusten syyn ja se ei ollut mikään mukava asia. Sen takia lapsi oli kuollut.

 

Onneksi pian Helle oli raskaana ja edellinen kuollut lapsi unohtui, kun oli Fariksen aika kasvaa lapseksi.

 

Faris halusi varttua "isoksi pojaksi" synttärikakun äärellä ja se toteutettiinkin.

 

Tässä sitten vielä tämä "iso poika" hiusten ja vaatteiden muokkauksen jälkeen.

 

Aika meni nopeasti ja synnytys käynnistyi Hellen tullessa kylvystä. Helle toivoi saavansa tällä kertaa elävän lapsen.

 

Hellen onneksi tyttölapsi eli ja pienokainen nimettiin Wandaksi. Wanda sai luonteenpiirteiksiin yksinäisen suden ja pahan. Toivotaan Wandan kasvaessa, ettei tytöstä kovin paha tule.

 

Thelemeiden postilaatikon eteen eräs nainen tutkailemaan taloa ja sen asukkaita.

 

Koda päätti mennä tutustumaan naiseen. Hän esittäytyi Sanna Ruuskaksi. Valitettavasti Kodalla ja Sannalla oli liian suuri ikäero ja Koda sai luopua ihastuksestaan. Hän olisi toivonut flirttinsä tepsivän.

 

Illalla perheen keittiöön oli ilmestynyt ruoka-annos.

 

Hellallakin oli valmistumassa joku ruoka, mutta valmistajaa ei ollut lähettyvilläkään ja ruoka oli jätetty hellalle yksinään.

 

Tässä on tälläinen erikoiskuva. Se on otettu suoraan näytöstä, eikä pelin kautta. Muokkasin kuvaa hieman, ettei sieltä näkyisin rahamäärä, sillä en ole siitä niin kovinkaan ylpeä. Mutta nuo punaisella merkatut kohdat kannattaa ottaa huomioon. Sardellisushit ovat valmistaneet perheen entinen hovimestari Arttu Marjamäki. Sitten suhteissa näkyvät Arttu Marjamäki sekä Gitte Levula olevan talossa, vaikka ei niitä tontilla näkynyt ja molemmat erotettiin aikanaan.

 

Blake ja Hellekin saivat viettää kerrankin rauhallisen kahdenkeskeisen illallisen. Tosin kello näytti kahta yölllä.

 

Illallinen sai jatkot makuuhuoneessa.

 

Xenan ja Fariksen päästyä samaan kouluun, koulun jälkeen he jäivät yhdessä koulun pihalle tekemään läksyjä.

 

Faris yritti saada Xenan yhtymään puheisiinsa, mutta tyttö tiuskaisi pikkuveljelleen tämän olevan hiljaa ja jatkoi läksyjen tekoa. Nimittäin ei läksyt onnistu, jos toinen hölöttää vieressä tai muuten vain metelöi.

 

Helle tuli illallisjatkoista raskaaksi ja ihaili mahaansa, jonka toivoi olevan jo valtava. Hänellä oli kova vauvakuume ja tahtoi paljon lapsia.

 

Perheeseen palkattiin uusi hovimestari Agrippa Komossa. Agripan toivottiin olevan paljon mukavempi, kuin aikaisemmat hovimestarit.

 

Seuraavaksi vietettiin Wandan synttäreitä.

 

Tässä Wanda pikkuisen taaperona. Ja lempiväri vaaleanpunainen, jonka voisi myös vaatteiden värin mukaan arvella.

 

Samana iltana myös Xena täytti vuosia.

 

Tässä sitten Xenakin teininä. Nopeasti Xenan lapsuusaika hurahtikin.

 

Blake innostui opettamaan Wandaa puhumaan. Tässä kuvassa Wanda sanoo ensimmäisen sanansa ja Blake on niin otettu siitä. Helle ei pystynyt kyykistelemään lattialla ison vauvamahansa takia, joten puheopetus jäi Blaken tehtäväksi ja mieshän on niin taitava siinä!

 

Seuraava aamu alkoi normaalisti.

 

Tai ei sittenkään: Hellen synnytys käynnistyi ja lapsi oli tulossa maailmaan. Se jää nähtäväksi kumpaa sukupuolta lapsi tulee olemaan, sillä tämä osa päättyykin tähän. :)

 

Seuraavassa osassa nähdään syntyvä pienokainen ja varmasti kaikkea muutakin. Perijäkin pitäisi piakkoin päätellä ja peliä pelailla. Uusi talokin on Thelemeille jo suunniteltu, mutta rahat eivät vielä riitä uuden talon rakentamiseen. Pahoittelen myös osan mahdollisista kirjoitusvirheistä ainakin tässä loppupuolella, sillä alkaa tulla kiire jo kouluun, mutta joskushan osa on saatava kirjoitettua ja tässä aamulla oli niin sopivasti aikaa.